Anlita firma för måleri

Det är många saker som är viktigt att tänka på när man ska anlita en målerifirma. Det är viktigt att göra sin efterforskning för att inte riskera att bli lurad eller blåst. För att arbetet ska gå så effektivt som möjligt är det bra att planera hela arbetet och ha så god framförhållning som möjligt. Genom att göra grundjobbet innan du kontaktar en målare kommer samarbetet garanterat gå betydligt mycket smidigare och effektivare.

Förbereda inför målare

För att målaren du anlitar ska kunna arbeta så effektivt som möjligt finns det en hel del saker du kan göra för att förbereda inför arbetet. Målare måste slipa bort eventuella spackelrester och dra ner eventuella tapeter när de ska måla om i ett rum. Detta skapar en hel del dammrester och skräp som lätt sprider sig runt i rummet. För att göra rummet lättare att städa efter utfört arbete och under arbetets gång kan du städa undan, flytta undan och eventuellt täcka över de saker som finns i rummet. Förövrigt gäller det att vara så tydlig och detaljerad som möjligt gällande dina förväntningar och önskemål i din beställning till målerifirman. På så sätt är både du och firman du anlitar överens och på samma bana med vad som förväntas. Därmed har du så goda förväntningar som möjligt för att samarbetet ska bli lyckat. Det kan även vara smart att beskriva hur dina befintliga väggar ser ut när du begär en offert från en målerifirma. Detta kan vara särskilt viktigt om dina väggar är slitna eller har speciella förhållanden som kan vara tidskrävande att hantera och förbereda inför målning.Måla om i nya lägenheten

Välja tapet eller färg

Det är att föredra om du har möjlighet att bestämma vilken tapet eller färg du vill ha innan du kontaktar en målerifirma. Du kan inkludera tapeten eller färgkoden i din offertförfrågan. Tänk dock på att välja färg eller tapet med omsorg. Färger kan uppfattas olika beroende på vad för rum det handlar om, hur ljusinsläppet är och vilka övriga färger som finns i rummet. Det kan vara smart att ta hem färgprover eller dylikt för att prova hemma innan du tar ett beslut. Om du bestämmer dig, eller i alla fall har kommit en bit på vägen i ditt beslut innan du kontaktar en målerifirma, kommer arbetet komma igång betydligt mycket snabbare efter påskrivet avtal.

Att inkludera i din beställning

Tänk på att professionella målerifirmor är experter i branschen och därför kan du dra stor nytta av att ta hjälp med olika färgval och dylikt. När du tar in en offert kan följande information vara bra att inkludera:

Om du efterfrågar målning eller tapetsering

Takhöjd och antal kvadratmeter

Befintligt skick på dina väggar och väggtyp

Om dörrar eller fönster finns där det ska målas

Vem som står för materialkostnader

Eventuella färgkoder

Information gällande om element, tak, socklar eller lister ska målas