Rita upp en bild med en arkitekt 

Om du vill renovera har du förmodligen en ganska klar bild över hur du vill ha det. Men det kan vara svårt att få ner den på papper. Därför kan du få hjälp av en arkitekt. En arkitekt kan också ställa rätt frågor om dina behov och önskemål. Tillsammans kan ni ta fram en plan för hur alla utrymmen ska bli. En arkitekt kan till exempel säga hur ni ska utnyttja utrymmet på bästa sätt, vad ni ska ha för färger på väggen och ljussättning. Normalt är det många detaljer som man inte tänker på själv.

Börja med taket

När du ska göra en renovering bör du börja att se över taket och söka på priser på snickare. Skulle det finnas en läcka eller ett hål i taket kan det förstöra fasaden. Du kan alltid börja med en takbesiktning. Det är särskilt viktigt i ett äldre hus. Vill du investera i solceller är det bra att göra den investeringen samtidigt som du renoverar taket. Det kommer även att spara dig en massa tid.

Se till att det finns en giltig försäkring

Innan ni sätter igång med själva renoveringen är det också viktigt att kolla upp försäkringen. Det är viktigt att ha en försäkring som täcker hela huset. Det finns alltid en risk att saker och ting inte går som ni har planerat. Då är det bra att ha en försäkring som ni kan luta er tillbaka på. Ta kontakt med ert försäkringsbolag om ni är osäkra på hur det ser ut med saken.