Det här ingår i en hemstädning

Om du känner att du inte har tid och energi på att sköta om alla hushållssysslor kan du få hjälp av Alberts städservice. En syssla du kan få avlastning med är städning. Men om du inte har anlitat ett städföretag för hemstädning förut kanske du inte har koll på vad hemstädning innebär. Därför kan du i det här inlägget få mer information om vad som vanligtvis ingår i en hemstädning.

Dammtorkning och dammsugning
I en vanlig hemstädning ingår oftast dammtorkning av hemmets alla fria ytor. Till exempel fönsterbrädor, hyllor, bord, skåp, byråer och dylikt. Sedan ingår det också dammsugning av hemmets alla golv.

Moppning av golvytor
Förutom att golven blir fria från damm med hjälp av en effektiv dammsugare så ingår även moppning av golven om du har golv av trä, sten eller plast. Har du heltäckningsmattor går det inte att moppa golven på grund av materialet men mycket går att få bort med dammsugare.

Putsning av speglar
De flesta hushåll är utrustade med flertalet speglar som kan behövas putsas till emellanåt. Särskilt speglarna i badrummet blir lätt smutsiga och för att hemmet ska kännas fräsch och för att du ska kunna använda speglarna krävs putsning av dem.

Badrum
En annan sak som kan ingå i en hemstädning är badrumsstädning. Det innebär att personalen gör rent handfat, dusch, badkar och de övriga ytorna. Även städning av toaletten ingår.

Sophantering
Många gånger ingår tömning av papperskorgar och hantering av soporna när du bokar en hemstädning.

Fönsterputsning
Oftast finns fönsterputsning som tillval. Det är för att fönstren inte behöver rengöras mer än ett par gånger om året.

Anpassningsbart
När du bokar en hemstädning kan du själv välja vilka rum som städfirman ska städa och hur ofta du vill att de ska göra det. Om de kommer till dig flera gånger i veckan kan de till exempel dela upp städningen och ta olika rum varje dag. Eftersom du som är kund har möjlighet att anpassa städningen efter dina önskemål kan priset skilja sig en hel del beroende på vilka tjänster du vill att företaget ska utföra samt hur ofta städningen sker.

Olika tjänster på olika företag
Avslutningsvis kan det vara värt att nämna att det kan skilja sig en del vad som ingår i en hemstädning beroende på vilken städfirma du anlitar. Men det som vanligtvis ingår är dammsugning, dammtorkning och moppning av golven. En del tjänster kan du behöva välja till. För att du ska hitta ett städföretag som passar dina behov kan du söka upp vilka företag som finns och kolla upp vad som ingår i deras hemstädning.